The magic of words

 
Ni vet när kommunikationen verkligen fungerar? När ord blir till magi, till nycklar som öppnar låsta dörrar? Det är fan en orgasmisk känsla!
 
Luv it.
 

Snapshots of life

 

För ett år sen hade jag precis börjat umgås med han som idag är min pojkvän efter att jag hittat hans postavi i min trappuppgång

 

För två år sen var jag med om den starkaste återföreningen i mitt liv och ett helt livs pusselbitar föll på plats

 

För tre år sen hade jag precis påbörjat mitt drömuppdrag som journalist i Nicaragua

 

För fyra år sen var jag ute på backpackerresa i Centralamerika

 

För fem år sen hade jag precis gjort slut med min dåvarande pojkvän efter sex års förhållande, och fått panikångest

 

Tiden går och livet förändras... dag för dag.

 

Livet leker och det är påsk

 
Livet har verkligen sprungit på de sista veckorna. Min pojkvän har kommit hem efter att ha varit borta i tre månader, så nu är jag sambo igen. För en känslomänniska som jag innebär det en invasion av starka känslor som jag behöver stå i och deala med. Växtvärk, minst sagt!
 
Dessutom har jag och Jörn trappat upp arbetet med Omställning Jordbro, och haft möten med Miljöverkstan här i Jordbro samt med projektledare på kommunen för samarbete. Och det ser ljust ut! Redan i maj kommer vi att dra igång arbetet för ett grönare och mer hållbart Jordbro! Det känns meningsfullt och rätt.
 
I veckan träffade jag kopplat till Omställning Jordbro Sophy Elevall - en otroligt inspirerande person med starkt miljöengagemang. Hon är med på båten och kommer att vara en av våra första föreläsare i maj.
 
Förutom det har en idé jag haft en längre tid fått fäste. Ett frö har blivit sått och kan eventuellt växa sig till en anställning. Och samtidigt fick jag igår två jobberbjudanden till min mejl!
 
Jag har haft på känn att det varit på väg. De senaste veckorna har jag vaknat mellan sex och sju på morgonen med  en fantastisk känsla av klarhet och energi. Jag har också mediterat varje dag i två veckor, vilket lett till bättre koncentration och avspänning i kroppen.
 
Jag känner att jag är på rätt väg och den känslan är underbar!
 
Igår var jag också ute och dansade. Finns nog inget bättre lyckopiller än det. :)
 
 

Love lifts us up where we belong

Den som ändå kunde beskriva vad kärlek är, och hur den fungerar. Allt jag vet är att kärleken har en otrolig läkande kraft. Det är en kraft som ständigt förundrar mig.
 
Allt är energi, så även känslor. Någon sa till mig en gång "Känslor är bara känslomässig energi" och det ledde till ett aha-moment för mig. Känslor är som vågor i havet. De kan vara mjuka och lätta och smeka din kropp, men de kan också vara brutala och slå dig. Det är olika känslosensationer att uppleva. Oavsett vilket så förändrar vågorna inte vem du är i ditt hjärta.
 
Eftersom våra känslor oftast inte uppkommer endast av situationen vi är i, utan pga de situationer vi har varit i tidigare i våra liv, är det viktigt att låta känslor finnas i kroppen. Att vi "mår dåligt" i  ångest och depression är enligt mig ett tecken på att vi börjar må bra. Kroppen känner istället för att förtränga och lagra. Ett utrensningsarbete har påbörjats.
 
Jag har en CD med mindfulnessövningar på som jag lyssnar till ibland. Första gången jag hörde den fastnade jag för den här meningen:
 
Det du känner, är det du känner just nu.
 
Jag minns att jag först irriterat tänkte att, "det är ju självklart". Men när jag tänkte efter lite till så insåg jag vilken visdom det ligger i den meningen. För mig handlar den meningen om att inte förneka, inte fly, inte mildra och dämpa - utan att faktiskt vila i acceptansen inför vad man just nu upplever.
 
Det innebär också en tillit till att allt är precis som det ska vara - en tillit till att våra kroppar vet vad de håller på med.
 
Våra kroppar är självläkande. Och bästa förutsättningarna för läkande får de när vi ser till att de får lagom med sömn, näringsrik mat, fysisk motion, mental träning och tid för avslappning. Och självklart, massor med kärlek.
 

Det går att bli frisk, det går att bli bra

Jag lovar.
 
Jag var lamslagen av panik i flera år...
 
...men nu är den borta.
 

Udda jobb, roliga erfarenheter

Kom bara och tänka på några udda jobb jag haft under åren...
 
  • Ett av mina första jobb var att gå fram och tillbaka mellan Plattan och Hötorget i Stockholm och göra reklam för Wedins Skor. Iklädd en björndräkt. Mitt i sommaren. Fy fan vad det var varmt! Och som jag dansade med pundarna på Plattan... :)
  • När jag var tonåring hade jag några vänner som jobbade för Medborgarskolan som då hade ett event inför jul. Jag gick dit för att hälsa på mina vänner, och upptäckte då att kön till ansiktsmålningen som de hade var otroligt lång och att många barn och föräldrar stod och suckade. Jag erbjöd mig då att hoppa in och hjälpa till - och blev sen anställd som ansiktsmålare! Sommaren därpå höll jag i en hel veckas kurs i ansiktsmålning för barn.
  • När jag pluggade i Spanien när jag var 19 år gick jag och min kompis Ingrid till en optiker för att titta på färglinser - och blev erbjudna modelljobb. Samma kväll kom vi tillbaka till butiken efter stängning och ägaren tog några bilder på oss med upphetsad andning och gubbäckelblick. Som tack fick vi varsitt par färglinser.
 

Because I'm worth it!

...och nu snackar jag inte om smink. JAG ÄR VÄRD ATT MÅ BRA! Och att må bra när man mått väldigt dåligt tar tid, och måste få ta tid.
 
Jag är min prio nummer 1 nu.
 
 

Sånna dagar finns

Av: Nina Hemmingsson

Boktips: Befriad från ångest av Lucinda Bassett

 
 
Blev precis tipsad om den här boken av Anna. Jag har inte läst den själv, men har varit nyfiken på att läsa den förut. Ser på nätet att den fått jättefina recensioner och hjälpt många. Så jag tipsar vidare om den här!
 
Läs mer om boken.
 
Tack Anna!
 
 

Håller tummarna!

I wish!
 
Idag tog jag mod till mig och ringde en av arbetsgivarna som jag sökt jobb hos. Det var sista ansökningsdag i fredags och det är "tillträde snarast" på den tjänsten, så jag ville ringa och tala om att jag finns typ.
 
Jag fick veta att de fått in 183 ansökningar som de kommer att gå igenom imorgon och att de kommer att börja med intervjuerna på fredag. Snabba ryck!
 
Åtta personer ska bli kallade till intervju. Hoppas på att vara en av dem!
 
 

Första stegmötet idag

 
För drygt två månader sen gick jag på mitt första möte med självhjälpsgruppen. Det kändes som ett bra nästa steg i mitt tillfrisknande, och hittills känner jag att det gett mig mycket. Med självhjälp menas att det inte finns någon professionell behandlare eller terapeut i gruppen, utan de som kommer på mötena hjälper varandra genom att dela med sig av sina erfarenheter till varandra. Den gruppen jag går i är baserad på 12-stegsprogrammet.
 
12-stegsprogrammet är ett praktiskt program för personlig utveckling och tillfrisknande. De flesta som "arbetar" i de 12 stegen, som det kallas, gör det med hjälp av en sponsor. En sponsor är en person som själv har gått igenom de 12 stegen och som tack vare det blivit hjälpt med sina problem.
 
Förra veckan träffade jag min sponsor för första gången. Jag hade blivit tipsad om henne av en gemensam vän. Steg 1, 2, 3 hade jag redan klarat av, och har därför nu börjat jobba med fjärde steget. Uppgiften jag arbetar med just nu är att skriva ner en lista på alla människor som någonsin skadat mig på något sätt... Listan blir lång! Tanken är att man ska förlåta alla som man varit arg på för att befria sig själv.
 
Parallellt med det här har min grupp bestämt sig för att starta en steggrupp. Vi är några stycken som kommer att stanna kvar efter varje möte på tisdagar och jobba aktivt med stegen. Och det första mötet är idag! Mycket som händer nu...
 
Jag inser att arbetet i stegen kommer att kräva en hel del mod och uthållighet.
 
Tur att jag inte är den som ger upp i första taget...
 
 

Meditationsutmaningen

 
Idag började jag Deepak Chopra och Oprah Winfreys 21-dagars meditationsutmaning. Känns jättebra! Så nu blir det 15 minuters meditation varje dag.
 
Det är inte för sent att anmäla sig än.
 
Läs mer här!

Små stunder av under

Nu har det hänt mycket i livet! Det märks eftersom jag inte uppdaterar här lika ofta. Jag har varit ute, träffat folk, sökt jobb, kommit igång lite mer. Det känns jättebra. Och små stunder av under så har jag känt flow. Att jag varit mig själv 100 procent. En sån himla underbar känsla!
 
Mer sånt tack!
 

GOD DAMNIT!!!

Jag är kompetent, jag är villig, jag har massor att bidra med!
 
Jag tycker att det är dags att min framtida arbetsgivare hittar mig nu.
 

Avtrubbad och stressad

En av de värsta känslorna jag vet är känslan av att inte leva. Av stillastående. Av meningslöshet. En sån känsla har jag idag... Jag är trött. Inte så konstigt kanske, med tanke på hur intensiva de sista åren har varit.
 
Samtidigt finns det saker jag behöver ta tag i och som pockar på. Hmm.
 
Andas. Allt löser sig.
 
 

Sista dagarna

 
Oj! Loggade in på bloggen nu och upptäckte att några tidsinställda inlägg publicerats fast de inte var färdigskrivna! Ber om ursäkt för förvirringen. :)
 
Det har varit några intensiva dagar sen i fredags. I lördags åkte jag och hälsade på min älskade på dagen (så himla fint!), och på kvällen var jag och Ines på Bar Brasils carnaval. Den hålls en gång om året vid den här tiden. Det var så grymt roligt! Jag älskar att dansa och fick dansa både samba, salsa och bachata. Så många minnen från Latinamerika som vaknade till liv!
 
Jag träffade också på mina två ex som skulle spela på carnavalen (deras afrohiphopgrupp slog igenom stort i Sverige förra året). Först kändes det lite jobbigt att dem var där, men vi hälsade på varandra och det gick bra. Det var dock lite den där känslan "Now you're just somebody that I used to know"... Men det som känns skönt är att när jag släppte dem och allt de stått för i mitt liv, kom min nuvarande pojkvän in i mitt liv - och han passar den jag är idag mycket bättre. Är SÅ tacksam för det! Tack universum!
 
Igår var det möte med självhjälpsgruppen. Det kändes lite nervöst att gå dit efter mitt break down förra veckan, och det var inte så många som kom. Vi var bara tre stycken som satt och pratade istället för att ha ett regelrätt möte. Men det var också givande.
 
På kvällen åt jag middag hos mamma och pappa tillsammans med syrran och hennes kille Jocke.
 
 
 

Oprah & Deepak: 21 day FREE meditation challenge

Den 11 mars startar en GRATIS meditationskurs över nätet ledd av Oprah Winfrey och Deepak Chopra. Alla deltgare får varje dag en guidad meditation (ljudfil) skickad till din mailadress. Varje meditation är 15 minuter lång.
 
Jag har registrerat mig och ser verkligen fram emot att få sätta igång den 11 mars!
 
Läs mer om kursen och anmäl dig här.
 
 

Omställning Jordbro

 
Förra våren när jag var engagerad i medborgardialogen här i Jordbro kom jag i kontakt med en man som heter Jörn Hammarstrand som är fd sjökapten, författare, socionom och ekonom (läs mer om honom här). Han har nu dragit igång ett initiativ som kallas för "Omställning Jordbro" som syftar till att verka för miljö och hållbar utveckling, och tillfrågat mig om jag vill sitta med i styrelsen och driva frågor kopplat till psykisk hälsa.
 
Idag hade vi första mötet tillsammans med Miljöverkstaden här i Jordbro. Känns spännande!
 
Måste bara se till att inte ta på mig för mycket.
 
 

Bra påminnelse tycker jag!

Alla er fina önskar jag en...

RSS 2.0